Lucija in Stefano

Prejšnji teden sva z ženo dobila vabilo na poroko od Lucije in Stefana. Na obisk je prišla samo Lucija, saj je bil Stefano, njen zaročenec doma, v Bergamu.

Lucija najina skupna prijateljica; z ženo sva jo spoznala vsak zase. Sicer se ne spomnim natančno, kje sem jo spoznal jaz, zdi pa se mi, da je vse skupaj nekako povezano s Fančiškovo mladino1 in kapucinskimi romanji v Assisi. Takole izgleda:

Sedaj pa nekaj o njej.

Z mojega stališča je najpomembnejše to, da me je pred dobrima dvema letoma predstavila visokorasli gospodični mičnega videza, ki je danes moja žena. Ja, zato bi ji najraje podelil nagrado za življenjsko delo, pa čeprav je nekoliko nespodobno nekomu podeliti tako nagrado sredi dvajsetih let, ker to nekako pomeni, da od tega človeka ni več pričakovati kaj veliko.

Poleg tega je zelo odprta, občutljiva in iskrena. Vedno pove, kar misli, tudi če ji gredo besede težko z jezika. In zelo dobro opazuje ljudi.

Pa tudi pogumna je. Čez dober mesec se bo namreč poročila s Stefanom, Italijanom, ki je bil pred par leti v sloveniji na študijski izmenjavi, leto za njim je bila na študijski izmenjavi v Italiji ona in tako se je začelo.

Vsekakor je tak korak vreden vsega občudovanja. Ne samo to, da se bo poročila, kar v sodobnem svetu ni več samo po sebi umevno. Za zakonca si je izbrala moža, ki prihaja iz druge države, druge kulture in govori drug jezik. Ne samo ona, oba sta pogumna!

In midva z ženo sva povabljena na njuno poroko. Tole je dokaz:

Lucija in Stefano, vse častitke in hvala za vabilo2.


---------------------
 1. Fančiškova mladina (Frama) je katoliška skupnost mladih, ki si prizadeva živeti po zgledu sv. Frančiška Assiškega. []
 2. Pa pridita kaj na obisk, ko bosta oba v Sloveniji. []
 • Share/Bookmark

3 komentarjev na "Lucija in Stefano"

 1. Lucija, dne 8.12.2008

  Hmmm….mi je kar nerodno ob taki reklami…pa vendar hvala. Nimam veliko tako norih, dobrih norih prijateljev kot Levček Leon in Medvedka Metka…bolj epidemična vrsta bi rekla.

  No, lahko povem, kje sem spoznala jaz tebe, Leon…po moje pri Frami dirktno sicer pa po pripovedkah s Križa…ma šteje bolj frama. In nikoli si nisem mislila da bo mična visokorasla gospodična (btw tudi občutljiva opazovalka ogrooomnega srca) kdaj tvoja žena. Glede na trdno hrastovo glavo…

  Pa sem vesela da so se Njegovi načrti tako poigrali z našimi potmi, da je tako, kot je. Da vem, da v tistem stanovanju na vrhu stopnic kljub mrzlim tlem dobim topel čaj in … mmmm…. piškote. In pogum. no, zgled poguma. Ki noro upa in kljub strahu tvega. Z mirom v očeh, Kekčevo pesmijo mrmrajoč gre naprej.

  Lahko da smo to podedovali po Frančišku (da bi bilo to vsaj dedno=)). Vsekakor pa je to milost…dar poguma. Ki veliko bolje uspeva v dvoje, troje, štiri, pet … dvanajst …sto petinštirideset … A gremo?

 2. toinono, dne 9.12.2008
  toinono

  @ Lucija:

  Kar se reklame tiče, drži, kar pravi stara modrost: “Dobro blago se samo hvali.” Ne vem pa, zakaj sva z Metko epidemična vrsta. Sva mar izvor kakšne epidemije?

  Vsekakor pa sem ne glede na vse zaplete in razplete Bogu hvaležen za naše prijateljstvo in povezanost. Verjamem, da ga bomo še nadgradili in razvijali …

 3. stefano, dne 10.12.2008

  ciao a tutti,

  non capisco molto quello che è scritto, ma le immagini parlano bene da sole… proprio belle!!! beh, allora ci vediamo al matrimonio…ciao a tutti STE

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !